Neglefil, baufil, bifil. (LezGirls)

Neglefil, baufil, bifil.

18 år gammel, kom jeg ut av det nok så kjente skapet. Som bifil, vel og merke. Jeg var helt sikker på at jeg var bifil, og at jeg var så heldig at jeg kunne forelske meg i både gutter og jenter. Hurra, for meg! Jeg hadde jo dobbelt så mye å velge mellom.

På byen møtte jeg alltid lesber som kunne fortelle meg at om noen år var de helt sikre på at jeg ville kalle meg lesbisk, for de hadde erfart at "bifil" kun var en holdeplass påvei mot "lesbisk". Jeg bare lo, og var så sikker på at jeg kunne kalle meg bifil resten av livet.

Men det, kjære lesere, det ble jo ikke sånn.

Hvorfor er det slik, at de fleste bifile som regel snur til enten hetero eller helt lesbisk etter hvert? Jeg har jo selv hadd forhold til gutter, men kan ikke tenke meg det i det hele tatt nå.

Og hvorfor er det slik, at de som kaller seg lesbiske er litt skeptiske til de bifile? Til og med jeg har begynt å blitt litt skeptisk til bifile jenter, nå. Jeg lurer virkelig på hvorfor.
Men det kan ha noe å gjøre med at de fortsatt kan ha lyst på en mann, og da kan jeg liksom ikke stille opp med så mye siden jeg faktisk ikke er mann. Har jo hørt om mange lesbiske forhold som går ad dunken fordi den bifile parten vil ha en mann, en penis, en hårete brystkasse og magemuskler. Og takk Gud for at jeg ikke har en hårete brystkasse. Det hadde vært litt nasty.Det eneste jeg ikke kan konkurrere mot, er en mann.

Det er veldig synd at det er slik; at de bifile nesten blir diskriminert til og med i det lesbiske samfunnet. De er jo like normale og skeive som oss andre. Men jeg husker det selv, når jeg kalte meg bifil. De andre i homo-mijøet så på meg som usikker og ubesluttsom. "Bestem deg'a".

Nå kunne jeg virkelig ønsket å være bifil. Tenk deg så greit, da! Blir du sjekket opp av en heit fyr på byen, så er du faktisk interessert. Og blir du sjekket opp av en heit jente, så er du faen meg interessert da ogå. Heaven.

Hvorfor tror DU det er slik?

8 kommentarer

V

20.01.2011 kl.21:40

Heh, jeg aner faktisk ikke. Jeg vet egentlig ikke hva jeg er akkurat nå... Jeg var bifil. I mange år, før jeg faktisk "kom ut av skapet". Hadde jentekjæreste en stund. Men det funket ikke. For meg. Av flere grunner. Men en av dem var vel at hun ville ha sex, og det ville ikke jeg. Og jeg kunne aldri tenke meg å ha sex med ei jente. Og nå som jeg har vært sammen med en gutt i langt over ett år og stortrives sammen med ham, vet jeg ikke om jeg kunne ha blitt sammen med ei jente igjen. Men jeg kan godt kysse jenter og synes jenter er heite og det som er, men "den" interessen er liksom ikke der... Men det er kanskje fordi jeg er i ett forhold og ikke bryr meg om andre på den måten. Hah. Som sagt, jeg vet egentlig ikke hva jeg er. Om jeg er hetero eller bi fortsatt... Nuvel. Hvis jeg blir singel igjen, så finner jeg det vel ut =P

Bianca Emilia

20.01.2011 kl.21:40

Jeg er bifil...'ish. Men kan vell innrømme at om jeg skulle valgt i dette sekund så ville jeg sagt " gi meg en jente".

Hvorfor det er slik har jeg ingen formening om egentlig. Alså, bifile går kanskje over til å bli lesbiske fordi at som du skriver; det er mye tryggere å gå ut som bifil enn lesbisk.

Og kanskje de fleste av oss tenker at vi bare skal..sjekke ut litt først, og om det er dårlig går vi tilbake til den rette linja, fordi det er jo mye enklere når du er bifil. På en måte.

Koffer de/dem/vi blir delvis diskriminert vet jeg ikke. Ingen som har sagt at jeg må bestemme meg...enda. Bare 1 eller to som har nevnt " du er så jææævelig lesbisk Bianca, bare si det".

:)

rudegiirls

20.01.2011 kl.21:45

Er ikke lett å si, men tror det er fordi om man dater en bifil jente så vet man at jenta fortsatt kunne tenke seg en mann. Også har man jo de jentene som sier de er bifile men bare er på utprøvings runde, og man kan bli usikker. Jeg selv har erfart akkuratt det du sier, de som er bifile faller enten på lesbisk eller tilbake i hetro verden igjen.

Pia Bjørnsen

20.01.2011 kl.23:01

aner ikke hvorfor det er sånn. Men noen har det kanskje som du sier som en "mellomfase" at de ikke vet helt, :) har egentlig ikke peilig jeg! likte designet ditt ;)

jdblovers

20.01.2011 kl.23:29

Bra skrevet. SYns det er sykt tøft at du tørr å skrive om deg selv på denne måten på nettet. Du er en tøff jente. Fortsett med det <3

trine

21.01.2011 kl.08:56

jeg er "tidligere" bifil selv, har alltid likt begge kjønn, men bare vært i forhold til menn. nå etter etogethalvt år som kjæreste med en jente, begynner jeg å tenke på meg selv som lesbisk. kunne ikke tenke meg sex eller forhold med en mann igjen. vet ikke hvorfor, om det er fordi jeg er med en jente nå, og det er derfor det er det som virker riktig? eller fordi jeg har oppdaget den deilige jenteverdenen? dunno. det er interessant. alle er så opptatt av om man er det ene eller det andre. du skriver at det eneste du ikke kan konkurrere med er en mann, jeg vet ikke om jeg er enig. jeg tror du kan det! man har jo andre ting å stille opp med. dessuten har man ingen garanti for noe, enten man involverer seg med en som er bifil eller lesbisk. men jeg vet at kjæresten min ble advart mot å involvere seg i meg, siden jeg var bifil, det er vel naturlig å være redd for å bli "lurt" eller såret. oj dette ble en lang melding. håper som of it makes sense :)

13.12.2012 kl.20:53

Jeg synes ikke man skal si at man "har vert" eller "snur om." Jeg personlig tror man er født med en legning som ikke plutselig kan forandre seg. Det som forandrer seg er kanskje usikkerheten? :)

Helene

23.05.2013 kl.01:58

Jeg tror det har å gjøre med at det er så mye fokus på hetero vs. homo. Jeg ser selv bifil, men har bare nyligt kommet ordentlig ut for meg selv. Tidligere har jeg lurt på om jeg var lesbisk, men kom frem til at jeg kunne jo ikke være det, jeg hadde jo hatt gutte-kjæreste i halvannet år, og jeg var jo forelsket i ham, og det var ikke tvil om at jeg fant menn attraktive. Nei, ikke lebisk altså, da må jeg jo være hetro, men som egentlig syns jenter er ganske fine, og som fantaserer om jenter, og som har lyst til å holde en jente i hånden og gå tur i parken og sel film i armskroken til og jah, men det er sikkert bare på grunn av Hollywood og på grunn av objektifiseringen av kvinner for jeg liker jo gutter, så det hadde sikkert føltest helt feil dersom jeg var sammen med en jente.

Det var det jeg tenkte helt til jeg plutselig VAR sammen med en jente, og plutselig skjønte jeg, i en alder av 19, at HEI, det går jo faktisk ann å være BIFIL jo! Jeg visste jo om det, men likevel var jeg så vant med denne binære måten å tenke på... Du må velge, du kan ikke si ja takk, begge deler. Det får du ikke lov til, det er juks, da spiller du på begge lag, og det går jo ikke.

Skriv en ny kommentar

lezgirls

lezgirls

24, Trondheim

Jeg er en lesbisk jente som skriver om nettopp det å være skeiv, slik at vi jenter også kan lese homo-blogg som ikke bare handler om sminke og frisørtimer. (No offence) Er det noe du vil at jeg skal skrive om? Eller har du en historie å dele? I LIKE IT! Send meg en mail på: lezgirlsblogg@gmail.com

bloglovin bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits