Skeive filmer (LezGirls)

Skeive filmer

Jeg har fått spørsmål om å komme med litt filmanbefalinger som omhandler skeive miljøer for jenter. I og med at jeg har jobbet på en videokiosk, er jo dette en ganske fin oppgave for meg. Har sett alt for mye film gjennom tidene..
So, here it goes;

LezGirls' videoanbefalinger:

The Kids Are Alright
Dette er en ganske så ny film fra 2010, som har fått mye oppmerksomhet i filmverdenen, med hele fire Golden Globe nominasjoner. Filmen handler om et lesbisk par (spilt av Annette Bening og Julianne Moore) som har et barn hver, med samme donor. Når barna blir tenåringer, dukker plutselig denne ukjente donoren opp, og man kan jo bare tenke seg the drama-rama som oppstår. Kjempegøy og absolutt verd å se!

Monster
Denne filmen fra 2003 har allerede blitt en klassiker. Basert på den sanne historien om Aileen Wuornos, en av Amerikas første kvinnelige seriemordere, spiller Charlize Theron en ufattelig bra og sterk karakter. Aileen har siden en alder av 13 år vært prostituert, men begynner etter hvert å drepe sine mannlige kunder for å stjele pengene deres. Hun møter også sin livs kjærlighet, Selby, spilt av Christina Ricci. En rå og sterk film som skildrer en stakkars jentes forsøk på å overleve i en tøff verden.

And Then Came Lola
I denne filmen møter vi Lola, en lesbisk fotograf. Hun lever et ganske så distrè liv, og sliter alltid med å komme tidsnok til diverse avtaler. Dette gjør at hun setter både karriere og kjærlighetsforhold på spill. Jeg ble ganske så positivt overrasket over denne filmen. For som regel i slike filmer, der lesbiske forhold er i hovedrollene, finnes det alltid en emo-lesbo som sliter med å komme ut av skapet, eller en sint ekskjæreste som har sex med en mann bare for å gjøre sin eks sjalu (noe som blir veldig klisjè og ødelegger mange potensielle bra filmer for meg). Dette slipper vi i denne filmen! Og det er selvfølgelig massevis av sex og annet drama, som vi liker så godt ;)

Karamell
Her møter vi fem libanesiske kvinner som alle jobber i samme skjønnhetssalong. Alle har forskjellige problemer de sliter med, som blir framstilt på en god og litt komisk måte. En av kvinnene er lesbisk, den andre er muslim og skal gifte seg; men er ikke jomfru lengre, den tredje er forelsket i en gift mann, den fjerde vil ikke vokse opp og den femte må ofre seg selv for å ta vare på sin eldre søster. En ganske morsom film, med en annen vri.

Vannliljer
Dette er en fransk ungdomsfilm som handler om en ung jentes lesbiske interesser i en litt eldre jente i svømmehallen. Kan vel ikke røpe så mye mer om handlingen enn det, men filmen er absolutt verd å se. En litt alternativ film, som er veldig interessant. Dessuten har den vunnet to priser.

Supervoksen
Denne filmen handler om tre jenter som går på videregående. De kommer på sitt eget overgangsrituale, og klarer de disse diverse testene, kan de kalle seg voksne. Mange av testene blir bare mer og mer seksuelt utfordrende. Veldig bra film som viser tre tenåringsjenters syn på seksualitet.

Stieg Larsson-trilogien
Filmene om Lisbeth Salander fra forfatteren Stieg Larsson har jo blitt ganske kjent i det siste. Og jeg vil vel kanskje ikke kalle dette lesbiske filmer, men den er av lesbisk interesse siden rå-heite Lisbeth er bifil og har ganske heftige scener med kvinner. Sinnsykt brae filmer!

Black Swan
En av de nyeste filmene på denne lista. Handler om to ballettdanserinner som begge slåss om hovedrollen i den kjente balletten "Swan Lake". Det utspiller seg til å bli et drama mellom to veldig talentfulle og, ikke minst, heite skuespillere (Natalie Portman og Mila Kunis). Etter hvert får disse to et ganske så heftig vennskap..
En fantastisk bra film, som du bare må se. Og jeg er ikke alene om det, siden den er nominert til hele fire Golden Globe-priser.

The Runaways
Filmen er basert på det kjente jentebandet "The Runaways", som leverte god, gammeldags rock og tok verden med storm på 70-tallet. Jeg elsker filmer som er basert på en virkelig historie, og denne er absolutt ikke et unntak. Her møter vi Kristen Stuart  og Dakota Fanning som spiller hovedrollene i bandet. Jeg likte absolutt ikke Kristen i Twilight, men her hun super-hot!! Gi dama en gitar og en skinnbukse; nam. Filmen er verd å se nesten bare på grunn av henne.. Dessuten er det en ganske heit kyssescene og litt diverse mellom disse to i filmen. Nå må du bare se den, ikke sant? Min personlige favoritt.

Vel, det var mine anbefalinger av skeive filmer jeg har sett. Og det finnes veldig mange flere, men det går jo ikke an å skrive en anmeldelse av en film man ikke har sett, right?

Har du sett noen av disse filmene?
Vet du av andre skeive filmer som du vil anbefale?

13 kommentarer

madde90 :)

16.01.2011 kl.15:30

sett mange av disse filmene, men de jeg ikek har sett av disse tror jeg jeg må sjekke ut :D hehe

LineLundem

16.01.2011 kl.15:36

Har ikke sett noen av de. Kan vel anbefale "Lost and delirious".

fotoverdenen

16.01.2011 kl.15:59

God anbefaling, har sett noen av de :)

nannaa94

16.01.2011 kl.16:07

tøft!:)

Gå inn og stem på det finneste bilde du synes?:) http://nannaa94.blogg.no/1295188772_konkurranse__stem.html#comment

June

16.01.2011 kl.19:55

har ikke sett black swan, så må vel laste den ned ;D

Lise

17.01.2011 kl.12:53

Har sett noen av de! :)

Ellers kan man jo anbefale ''Can't think straight'' !

Elise

17.01.2011 kl.16:10

Fyttikatta Black Swan er bra. Hadde gåsehud til innerst i sjela alle de siste 30 minuttene. Natalie Portman, you is my hero!

..og Mila Kunis er ikke så aller verst hun heller :--)

Kristin

18.01.2011 kl.15:28

Jeg blei litt gira, så jeg lagde også et innlegg om filmer, som en slags fortsettelse av ditt innlegg! Takk for filmtips :D

Bevelyn

18.01.2011 kl.16:03

Dette er gode filmer, har sett dem :))

Anbefaler: Loving Annabelle, Imagine me and you, Gia, Nina's heavenly delights, Incredible true adventures of two girls in love, The unseen world bare for å nevne noen :)

Line

20.01.2011 kl.17:44

herregud, jeg ELSKER the runaways.

Melissa

20.01.2011 kl.20:19

Overraskene har jeg bare sett Stieg Larssons underverker og de to nederste, takk for gode forslag! Hvis jeg skal anbefale en, ville det nok være Bloomington. Du kan se den online her: http://www.moviewatch.in/watch-2274985-Bloomington

Tone

13.09.2011 kl.18:21

Dere MÅ se Foxfire!!! Ikke så lett å få tak i, men den er helt fantastisk!

Ane

25.01.2012 kl.22:01

Har sett noen av disse mener jeg men om dere er interessert i tv serier så anbefaler jeg å laste ned south of nowhere

Skriv en ny kommentar

lezgirls

lezgirls

23, Trondheim

Jeg er en lesbisk jente som skriver om nettopp det å være skeiv, slik at vi jenter også kan lese homo-blogg som ikke bare handler om sminke og frisørtimer. (No offence) Er det noe du vil at jeg skal skrive om? Eller har du en historie å dele? I LIKE IT! Send meg en mail på: lezgirlsblogg@gmail.com

bloglovin bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits