Gay kid. (LezGirls)

Gay kid.

Stereotyper. Som sagt, I love it.
Jeg tror jeg er født stereotyp, i alle fall hvis man ser på mine tidligere år.

Det var helt sikkert ingen tilfeldighet at jeg gikk i joggeklær, hadde konstant hestehale, spilte på guttas fotballag og ville hete kaptein Sabeltann når jeg var mindre. Litt gøy å tenke på i ettertid, at jeg var en såpass standard lesbo da jeg var mindre.

Det var tidlig på 90-tallet. På veggen hang det plakater av A1, Backstreet Boys og Josh Hartnett. Min vegg var prydet av Britney Spears (ikke mobb), P!nk og jentene i Pacific Blue.
Etter skole og middag, møttes alle i hagen for å bade Barbiene. På playdaten møttes dukkene Liz, Elisabeth og Maja. Men jeg hadde med meg Ken. Han hadde six-pack, sidesleik og var kjæresten til alle barbiene. Action Man var for tøff til å bade med barbiene. Han hadde jo tross alt fallskjerm og kunne hoppe ned fra taket uten å dø.Min bestekompis og meg lekte veldig ofte mor, far og barn. Jeg tok med meg baby born-dukken min, han var mor og jeg var far. Dette var en selvfølge, og ingen kranglet om det. Dessuten drømte jeg hele tiden om å få et slikt bilbane-teppe kompisen min hadde. Da kunne jeg jo leke med alle bilene mine på gulvet!

Hver jul var det samme ønskeliste; Lego, lego og lego. Jeg hadde sinnsykt mye lego. Bygget alt fra politistasjoner til gigantiske UFOer. 

Som regel blir man litt plaget av eldre søsken. Snoke i dagbøker, slenge med kjeften på skolen og alltid gi den minste skylden. Men det verste min storesøster kunne gjøre mot meg, var å presse meg ned på sofaen og ta på meg sminke. Hun lurte meg og sa at mascaraen var gjennomsiktig. Yeah, right.

Oh yes, en stereotyp baby-lesbo. Ikke et sjokk når jeg endelig fant ut av det selv, for å si det sånn.

Da synes jeg også det er litt rart at noen mener homofili ikke er medfødt. Hvorfor i huleste skulle jeg oppføre meg som ei skeiv jente allerede i en alder av 5 år, hvis jeg ikke var født lesbisk?
Må jo være en grunn til at mange som er skeive også har skeive søsken..

Det mest komiske, er jo at jeg ikke hadde en anelse om at det faktisk gikk an å like jenter bedre enn gutter. Jeg lurte meg selv til å tro at jeg var gutte-gal en periode (alle andre var det, så hvorfor ikke?). Britney ble erstattet av Brad Pitt (klisjè de luxe) og Elijah Wood, rommet ble malt rosa og jeg var klassens største rundbrenner.


Bilde fra boka; "Gay Kids- kule barn som også finnes". Trykk på HER for å lese meeer :)

I ettertid har jeg lurt på om jeg ville funnet ut at jeg var skeiv tidligere, hvis samfunnet tillatet det?
Hva om bøkene i barnehagen også handlet om at to jenter ble forelsket? Eller at de voksne ikke nødvendigvis trengte å spørre "er det noen søte gutter i klassen?". Ville jeg sluppet min lille identitetskrise, psykologtimer og faenskap?
Jeg fikk jo aldri vite hvordan mitt kjærlighetsliv kunne utarte seg. Det eneste jeg fikk informasjon om, var hvordan det ville vært hvis jeg fant meg en gutt.

Ikke vet jeg. Men det jeg tror, er at vi må begynne å akseptere at ikke alle følger strømmen. Alle jentene trenger faktisk ikke å finne seg en gutt. Og alle guttene trenger ikke klage over jentelus, når det også faktisk finnes guttelus.
La barna selv få velge, ikke mat inn med gigantisk spiseskje at du MÅ forelske deg i det motsatte kjønn.

Vel, dagens lille fornuftige homokamp-innlegg. Hurra.

Hva tror du, er homofili medfødt eller påvirket av miljø?
Hvordan var du når du var liten?

9 kommentarer

aqut3alexandra

30.09.2010 kl.11:35

Eg meina at Homofili er medfødt, men samtidig også påvirket av miljøet.

Mange kommer ut av skapet litt seinare - pga usikkerhet ?

✖Jeanette*

30.09.2010 kl.17:58

Vil si det er en fin blanding :) at man er født homofil men også at det påvirkes av miljøet :)

veronica

30.09.2010 kl.22:17

jeg har alltid tenkt litt at alle er mer eller mindre bifile, selv om noen helst forelsker seg i jenter og noen i gutter, at "det vanlige" er å like det motsatte kjønn vil jeg si at kanskje hovedsakelig er pga. påvirkning, miljø, hadde det vært "like normalt" å like det samme kjønn hadde det kanskje vært enda fler homofile mennesker?

Maja

01.10.2010 kl.10:16

noen er kanskje født sånn, andre blir sånn. Jeg tenker at hvordan du blir skeiv ikke er et særlig relevant spørsmål, vi går jo IKKE rundt å funderer på hvorfor andre er heterofil. Jeg er faktisk ikke sikker på om jeg er født sånn, og jeg var ikke akkurat et typisk lesbisk barn da jeg var liten. Lekte litt med biler og hadde ett sånt bilteppe, men jeg elsket også å leke med Barbie og å trille tur med dukken min.

men som sagt, så velger jeg å fokusere litt mer på nåtiden enn på fortiden.

E.

01.10.2010 kl.17:41

jeg tror d er medfødt.. jeg var ganske lik deg når jeg var liten heldigvis hadde jeg en lillebror så jeg var vel mer eller midre hans leke kamerat i stede for storesøsteren min.. :p hadde bil-teppe osv. Action Man å alt d der.. :p

Men hadde også mine jente perioder...

Kine - get juicing

02.10.2010 kl.20:56

hehe...min vegg var først prydet med spice girls,deretter boyband og brad pitt.. og var kanskje litt "rundbrenner" en periode også..mest pga.usikkerhet tror jeg,men det visste jeg ikke da..

Silje

04.10.2010 kl.21:37

Jeg jobber i barnehage og er veldig opptatt av å lære barna om likeverd, så jeg snakket med sjefen min og fikk lov å fortelle barna om homofili. Merka forskjell på barna, og hvilke holdninger de fikk med seg hjemmefra!

1. barn : Det går ikke!

2. barn : Pappa og meg så to jenter gifte seg på tv´en og det er helt greit.

Diskusjon mellom meg og 5år gutt i barnehagen :

Barn : Har du kjæreste?

Meg : Ja.

Barn : Hva heter den?

Meg : Hun heter Rikke.

Barn : Okei. Jeg er kjæreste med ole.

Meg : Okei, så koselig.

Barn : Ja, vi skal adoptere.

Utrolig forskjell!

lezgirls

05.10.2010 kl.15:34

Silje: Det er veldig interessant å se hvor fort barn blir preget hjemmefra.. Men så fantastisk bra at du forteller dem om homofili i så tidlig alder :D

03.01.2011 kl.16:47

Jeg tror litt på det der at alle er litt bifile. Jeg pratet med lillebroren min (som går i andre) om han var forelsket i noen, og han sa noen jentenavn. Så spurte jeg om han var forelsket i noen gutter, og han sa "det går jo ikke ann", men da jeg sa det gikk ann viste det seg at han var forelsket i en av kompisene også. Det er trist, at han faktisk var forelsket i en gutt, men likevel sa det ikke går ann.

Skriv en ny kommentar

lezgirls

lezgirls

23, Trondheim

Jeg er en lesbisk jente som skriver om nettopp det å være skeiv, slik at vi jenter også kan lese homo-blogg som ikke bare handler om sminke og frisørtimer. (No offence) Er det noe du vil at jeg skal skrive om? Eller har du en historie å dele? I LIKE IT! Send meg en mail på: lezgirlsblogg@gmail.com

bloglovin bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits