It's your ex, for God's sake!!! (LezGirls)

It's your ex, for God's sake!!!

En ting jeg hater med å være lesbisk, er lesbemiljøet.
"Hei! Hils på min bestevenninne OG eks-kjæreste". ...okei?

Der har du problemet mitt; jeg er døds-sjalu. Jeg har skikkelig problemer med tanken på en eventuell kjæreste som skal tilbringe store deler av sin tid med en eks, en hun har hadd sex med, hadd fine øyeblikk sammen med og vært forelsket i. Jeg innrømmer at jeg er ekstremt sjalu, men det er vel normalt å være sjalu i denne situasjonen?

I lesbemiljøet er dette nesten en selvfølge, virker det som. Hvordan skal man takle dette, da?
Jeg vil jo veldig gjerne unne de å være sammen hvis de fungerer bra som venner, men tanken på deres historie gjør meg meget skeptisk. Hvem som kan være sikker på at det ikke skjer noe mellom dem igjen.Det er jo veldig skjeldent man er bestevenn med sin eks-kjæreste hvis man er hetero, er det ikke? Da er det vel gjerne sånn der klein stemning hvis man møtes på byen og gjemmer seg bak taco-hylla hvis du ser han/henne på dagligvarebutikken. Ikke for å være ekkel og egoistisk, men jeg synes det er en fin løsning. Og det er nok bare fordi jeg er skeptisk og sjalu bare ved tanken på min framtidige kjæreste løpe rundt med eksen sin hver bidige dag.

Hva synes du? Er jeg bare litt for sjalu, og hvordan skal jeg takle dette?
Er du venn med eksen din..?

16 kommentarer

Sabrina

30.05.2010 kl.23:28

Hmm :-/ Fin blogg forresten!!

Kommentere bildet mitt av Valdi? :D

30.05.2010 kl.23:29

alle hadde vert sjalu! Der er naturleg, men betyr jo bar at du bryr deg om hun!

kjersti :D

30.05.2010 kl.23:29

Jeg er så absolutt enig i det du skriver!

macheriee

30.05.2010 kl.23:30

Jeg prøver å være venn med mine ekser, men det går ikke. Jeg er sånn at når de gode følelsene er borte er det bare vonde følelser igjen.

Isabel Celine.

30.05.2010 kl.23:30

Nå er jeg sammen med en gutt. Men jeg vet hvordan du har det. Mange mennesker greier å være bestevenn med sin (h)eks, men du må sette grenser hvis du føler deg truet. Føler du at det kan ødelegge for dere, er det lurest å si ifra.

Sparky89

30.05.2010 kl.23:32

Er god venn med begge mine ekser ennå jeg, og det funker fett. Mest fordi den ene bare løper rundt på smårips uansett xD og det syns jeg er litt småekkelt, noe som får meg til ikke å ha følelser for ham. Blir litt for dumt når folk hopper fra den ene til den andre, til og med etter å ha vært sammen i to år.

Han andre har jeg ingen romantiske følelser igjen for, bare vennskap.

Jeg tror kanskje det er lettest å bli venn med ekser hvis man begynte som venner først. I hvertfall har det funket fint for meg.

jentesnakkis

30.05.2010 kl.23:33

er enig med det du skriver, men sjalusi er noe som alltid kommer til å være der, hos mennesker og det er helt naturlig. Ofte er det de som benekter det mest, som er de mest sjalu. Digger bloggen din GO THE L WORD!!

Kamilla

30.05.2010 kl.23:33

Hei! Jeg er hetro, men har hatt samm problem som deg for å si det sånn! Jeg er en person som er god venn med eksene mine.. Og når de har funnet seg nye vil nok jeg ha en sperre for å gjøre noe fysisk med min eks, men psykisk kan bli værre.. Har man en gang vært tiltrukket av personen skal det litt til for at det forsvinnner helt. Jeg har også vært kjempe sjalu fordi min kjæreste (eks nå) var så god venn med sin eks.. Tror det er helt naturlig å bli sjalu.. Men jeg syntes det hjalp mye å si i fra at jeg var skeptisk og sjalu for så å bli overbevist om at det ikke er noe å bekymre seg for. =)

tehabe

30.05.2010 kl.23:34

Ja, du er sjalu, men med god grunn. Stiller meg bak deg der. Jeg ville følt akkurat det samme!

Jonetta

30.05.2010 kl.23:34

Jeg var god venn med eksen min lenge, men vi hadde ikke daglig kontakt liksom.

Eirin

30.05.2010 kl.23:43

Er ikke god venn med eksen min nei, har sine idiotiske grunner c:

Vilde

30.05.2010 kl.23:55

jeg er bestevenn med ene eksen min og veldig gode venner med de 3 andre (gutter)... jenteeksen min har jeg ikke snakket med på et halvt år :p

men ja, skjønner veldig godt det med at du er sjalu.

Frk. Hansen

31.05.2010 kl.10:02

Det er det problemet jeg sliter med..For min type er bestevenner med en av sine ekser. Riktig nok var de sammen på ungdomsskolen(fra 9. til 10.), altså i ett år. Og de var sikkert venner litt før det også. Men at de har så godt kontakt nå i dag plager meg. Når de ringes med jevne mellomrom og de har en historie liksom. De plager meg! Han er så glad i henne og jeg føler jeg må prøve å leve opp til hennes standard. Jeg hater det. Hun er så kul ditt, så rå datt, så tøff hit og så ssterk dit! Jeg føler meg som en dritt av og til. Og så har han en liten ring på smykket sitt, som han fikk av henne da de var sammen. Og han "glemmer" at det er der, mens jeg som er jente, legger så utrolig godt merke til det. Det er ikke normalt. Men jeg tør aldri si noe, for jeg tror han ville valgt å være venner med henne fremfor å ha en sjalu kjæreste...Hater, hater, hater det!

Annika

31.05.2010 kl.15:22

Må si meg enig med deg ja; eks er eks, ikke kompis. Og du har all rett til å irritere deg over det, enhver med følelser her i verden ville blitt både såret, lei og sjalu om kjæresten hadde litt for god kontakt med eksen. Det er 'ok' å ha kontakt og hilse når man treffes, men det får da være grenser. Bruke ring som anheng fra eksen? Det er veldig feil og hun burde skjønne at du ikke synts det er greit. Det første jeg gjorde da jeg ble sammen med eksen min (hehe, ser ironien i det ja) igjen, var å hente fram ringen han gav meg, sette den på fingeren og jeg har smykket liggende klart (vil ikke bruke alt asap fra vi ble sammen igjen siden vi vil ta det rolig).

Snakk med henne om det, fortell hvor mye det plager deg at de har så god kontakt. Jeg er sikker på at hun kommer til å forstå hva du mener og skjønne at hun må gi slipp på eksen for at dere skal ha det bedre sammen. Tross alt er det DU og HENNE som teller nå og som burde være første prioritet; ikke noen fra et tidligere forhold :)

Bianco

Maren

20.06.2010 kl.14:59

jeg skjønner meg VIRKELIG på det du skriver her i dette innlegget. For du skjønner jeg er forelsket i en jente som har vært sammen med en annen jente, og den jenten er liksom bestevennen hennes nå. Og de har gått igjennom sinsykt mye sammen. Hun jenta jeg liker sier at bestevennen skal flytte inn der og alt sånn for hun skal gå på skole hvor hun bor. Har jeg lov å være litt sånn paranoid da ? Det er seriøst skummelt å tenke over at kanskje noe skjer mellom dem igjen og alt sånn. Det friker meg ut, og pluss at jeg ikke liker den bestevennen hennes, fordi hun virker så sinsykt frekk -.-

Jeg bor ganske langt borte fra den jenta jeg liker, og det å vite at bestevennen hennes skal kanskje flytte inn hos henne gjør meg helt sprø :(

emmi

13.10.2010 kl.19:48

er en grunn til at eks er ek. har du kjæreste, kan du holde deg unna eksen din. og ja, jeg ser den med at lesbiske alltid må være "bestiser" med ekskjærestene sine, uansett om de har kjæreste eller ikke. det er så utrolig vanlig og det er helt grusomt!

Skriv en ny kommentar

lezgirls

lezgirls

23, Trondheim

Jeg er en lesbisk jente som skriver om nettopp det å være skeiv, slik at vi jenter også kan lese homo-blogg som ikke bare handler om sminke og frisørtimer. (No offence) Er det noe du vil at jeg skal skrive om? Eller har du en historie å dele? I LIKE IT! Send meg en mail på: lezgirlsblogg@gmail.com

bloglovin bloglovin Norske blogger

Kategorier

Arkiv

hits